AGUST PUIG

 

August Puig

Nació en Barcelona en 1929.

Su interés por la pintura empezó en el seno de su familia, pues su padre era profesor de Arte, discípulo de Joaquim Torres García. Hacia 1944 decidió abandonar el estudio para dedicarse por completo a la pintura.

La obra de esos primeros años es el reflejo de un lenguaje expresionista, con pinceladas fauves e influencia de Picasso.

La obra de August Puig está llena de lirismo y de magia. Al contemplarla se distinguen unos factores esenciales: técnica, forma y color.

En definitiva, unas obras creadas desde el pensamiento que dan como resultado la libertad visual, de un artista muy conocido y reconocido fuera de nuestro país, y muchas veces olvidado en su propia tierra.

August Puig i Bosch (Barcelona, 1929 – 1999) fou un artista català. L’obra d’aquest pintor resulta extremadament difícil d’emmarcar dins una determinada tendència. En un primer moment presenta clares influències del fauvisme i de Picasso, influències, però, que més tard seran substituïdes per Paul Klee, Kandinski i Joan Miró. L’any 1948 marxa a París, fet que provoca el seu allunyament del que serà l’esfera d’influència del grup Dau al Set, tot i que, sorprenentment, la seva obra presenta clares afinitats amb els artistes d’aquest grup. Encara que la pintura d’August Puig sembla expressar l’exageració del moviment i alhora presentar una gran amplitud cromàtica, l’obra d’aquest pintor resulta, majoritàriament, impactant per la seva fredor. Realment sembla que l’artista es dedica a representar la calma total que precedeix a la tempesta.

Deja un comentario